З 18 серпня Естонія перестала пускати в країну громадян РФ за виданими країною візами

10:47, 18 серпня 2022
Естонія з 18 серпня припинила пропускати російських громадян за візами, які видала країна.
З 18 серпня Естонія перестала пускати в країну громадян РФ за виданими країною візами
Джерело фото: err
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

З 18 серпня обмежено видачу громадянам Росії естонських віз, й у Естонію не будуть пускати громадян РФ з виданими країною візами, чия мета поїздки – туризм, бізнес, спорт чи культура. Про це повідомляє ERR.

Міністр внутрішніх справ, соціал-демократ Лаурі Ляенеметс сказав, що з усієї кількості виданих російським громадянам віз близько 53 тисяч були оформлені для поїздок з метою туризму та бізнесу.

«У середньому на день до Естонії в'їжджає близько 2500 громадян Росії, з яких близько 1250 приїжджають за короткостроковою візою. Одна половина їх, своєю чергою, видана Естонією, друга - іншими шенгенськими країнами. Тому цей захід має певний обмежений вплив, однак для досягнення реального санкційного ефекту потрібно було б запровадити візові обмеження з боку всіх країн Євросоюзу», - уточнив глава МВС.

Ляенеметс підкреслив, що з сьогоднішнього дня про естонську візу зможуть клопотати ті громадяни Росії, які їдуть до Естонії, щоб відвідати близького родича, що живе тут, має громадянство Естонії або довгостроковий дозвіл на проживання; працюючі в Естонії російські дипломати та члени їх сімей; працівники, пов'язані з міжнародними перевезеннями товарів та пасажирів; особи, які можуть пересуватися на підставі права Європейського союзу та люди, щодо яких Естонія вважає обґрунтованим видачу візи з гуманітарних міркувань.

«Я знаю, що у підприємців у світлі санкції, що набирає чинності сьогодні, були питання з приводу топових фахівців, які працюють в Естонії. У зв'язку з цим повторю, що зміни не стосуються громадян Росії, яким раніше вже було видано і хто має дійсну короткострокову реєстрацію на роботу в Естонії та естонську візу. Вони можуть працювати тут до закінчення відповідних дозволів. Такі дійсні посвідки на проживання, які видані для роботи, сьогодні мають майже 1659 громадян Російської Федерації», - пояснив міністр.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду