Міністри закордонних справ країн ЄС підтримають зупинення дії угоди про візи з Росією, — FT

15:40, 28 серпня 2022
Рішення може бути прийняте наступного тижня.
Міністри закордонних справ країн ЄС підтримають зупинення дії угоди про візи з Росією, — FT
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На наступному тижні міністри закордонних справ країн ЄС можуть підтримати припинення дії угоди про спрощення візового режиму з РФ, щоб скоротити кількість видаваних дозволів на в'їзд до країн блоку, передає Financial Times.

Три чиновники, які беруть участь у переговорах повідомили, що в якості першого кроку міністри планують надати політичну підтримку призупиненню дії угоди між ЄС і Росією про спрощення візового режиму на дводенній зустрічі в Празі, яка почнеться у вівторок.

«Недоречно, щоб російські туристи гуляли в наших містах, на наших пристанях. Ми повинні дати зрозуміти російському населенню, що ця війна - це не нормально, це неприйнятно», - заявив високопоставлений чиновник ЄС, який бере участь в переговорах.

Більш широке призупинення дії угоди скасує преференційний режим для росіян при отриманні всіх віз ЄС, вимагатиме більше документів, зробить їх більш дорогими і значно збільшить час очікування.

«Ми знаходимося у винятковій ситуації, і вона вимагає виняткових кроків. Ми хочемо піти далі призупинення спрощення візового режиму», - сказав високопоставлений представник ЄС, додавши, що більш глибокі зміни можуть бути введені до кінця року.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва