У Грузії оштрафували чоловіка, який вивісив у парку триколор

20:30, 2 вересня 2022
На громадянина, який встановив у міському парку російський прапор, було оформлено штраф у розмірі 500 ларі (близько 170 доларів).
У Грузії оштрафували чоловіка, який вивісив у парку триколор
Кутаїсі \ фото: cyxymu.info
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Грузії чоловіка оштрафували за вивішений у парку російський прапор. Про це повідомляє Новини-Грузія.

Так, міська мерія Кутаїсі заявила, що на громадянина, який встановив у міському парку російський прапор, було оформлено штраф у розмірі 500 ларі (близько 170 доларів). 

За фактом появи російського прапора в парку було складено протокол про адміністративне правопорушення за ст.150, частина 2 Кодексу адміністративних правопорушень Грузії.

Стаття забороняє самовільне виконання різних написів, малюнків, символів на фасадах будівель адміністративних органів, а також на прилеглій до них території, у тому числі на проїжджій частині транспортних засобів.

Зазначається, що громадянин Грузії, який вивісив російський прапор у парку міста Кутаїсі, не має наміру платити призначений за це штраф. Навпаки, він планує сам звернутися до суду з позовом про зневагу до його честі та гідності.

За даними ЗМІ, встановлено ​​особу чоловіка, який приніс у парк прапор і закріпив його, пояснивши для запису на відео, що «Грузія має бути під прапором росії» і «тут не повинно бути ніякої Європи». Це 40-річний Георгій Дзагнідзе.

Сам Дзагнідзе зі ЗМІ не спілкується, проте його мати заявила в інтерв'ю «Мтаварі», що «не бачить нічого тривожного в тому, що її син встановив у Кутаїсі російський прапор».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси