Байден обговорив з союзниками підтримку України

09:11, 9 вересня 2022
Під час відеоконференції із союзниками сторони обговорили наступні кроки щодо підтримки України у війні з Росією.
Байден обговорив з союзниками підтримку України
Фото: ukrinform.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У четвер, 8 вересня, президент США Джо Байден провів переговори з союзниками, на яких порушив питання підтримки України та тиску на Росію, передає пресслужба Білого дому.

Байден обговорив міжнародну підтримку України, зокрема надання військової та економічної допомоги, а також постійне збільшення витрат Росії, щоби притягти Кремль до відповідальності за війну проти України.

Також лідери порушили питання енергетичного шантажу Росії та погодилися у необхідності забезпечення сталого постачання енергоресурсів до Європи.

У переговорах брали участь прем'єр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс, канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, президент Польщі Анджей Дуда, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда, президент Румунії Клаус Йоханніс, а також представники Франції та ЄС.

Раніше ми писали, що президент США Джо Байден планує провести відеоконференцію із союзниками щодо наступних кроків на підтримку України у війні з РФ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва