Сейм Польщі вимагає від Німеччини компенсації за агресію у Другій світовій

14:40, 15 вересня 2022
Аналогічний крок Польща планує зробити щодо Росії як правонаступниці СРСР.
Сейм Польщі вимагає від Німеччини компенсації за агресію у Другій світовій
Фото: sejm.gov.pl
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Сейм Польщі схвалив резолюцію, у якій закликає Німеччину сплатити репарації за завдані країні збитки внаслідок агресії нацистської Німеччини.

«Польща ніколи не відмовлялася від претензій до Німеччини; Сейм Республіки Польської закликає уряд Німеччини визнати політичну, історичну та фінансову відповідальність за усі наслідки від розв’язання Другої світової війни», - йдеться у тексті.

Проєкти резолюцій внесли правляча партія «Право і справедливість», «Громадянська платформа» та «Польська селянська партія». На засіданні комітету взяли за основу проєкт партії влади, який доповнили поправками. Однією з них слово «репарації» замінили на «компенсації».

У тексті згадують усі злочини нацистської Німеччини проти Польщі та наголошують, що країна так і не отримала належної компенсації і ніколи не відмовлялася від неї.

«Заяви про те, що вимоги до Німеччини були зняті у правовий спосіб чи обмежені у часі, не мають підстав ані моральних, ані юридичних», - йдеться у резолюції.

Крім того, зауважують, що Польща досі не отримала належних компенсацій за збитки внаслідок вторгнення СРСР. «Ці втрати вимагають ідентифікації і презентації відповідних оцінок, що буде основою для відповідних дій щодо Російської Федерації», - зазначають у тексті.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області