Польща вимагає від РФ повернути картини, вивезені під час Другої світової: їх знайшли в московському музеї

21:08, 15 вересня 2022
До теперішнього часу польська сторона направила в Росію по дипломатичних каналах 20 заяв про реституцію.
Польща вимагає від РФ повернути картини, вивезені під час Другої світової: їх знайшли в московському музеї
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Польща вимагає від Росії повернути картини, вивезені до СРСР під час Другої світової війни. Про це йдеться в заяві Міністерства культури і національної спадщини Польщі.

Йдеться про картини «Поклоніння немовляті» Лоренцо ді Креді, «Двоє скорботних святих» Аретіно Спінелло, «Христос і грішниця» Луки Джордано,  «Портрет художника» Валантена де Булоня, «Італійський пейзаж зі стаффажем» Андреа Локателлі, «Мадонна з немовлям і Іоанном Хрестителем» і «Мадонна з немовлям на тлі пейзажу» невідомих авторів.

Також міністр культури Петр Глинський оголосив про відкриття загальнонаціонального проекту «Порожні кадри». У 12 польських музеях з'являться дошки, що нагадують про військові втрати в галузі культури.

За його словами, до теперішнього часу польська сторона направила в Росію по дипломатичних каналах 20 заяв про реституцію.

«За останні 6 років ми відшкодували понад 600 військових втрат в різних країнах, жодної з них в Росії», - зазначив Глинський.

Також міністр повідомив, що розшукувані предмети були ідентифіковані в колекціях Державного музею образотворчих мистецтв імені О.С. Пушкіна в Москві.

«Справи про розкрадання культурних цінностей не мають терміну давності - не тільки в етико-моральному вимірі, а й у сфері міжнародного права. Польська держава ніколи не припинить пошук і повернення культурних цінностей, розграбованих в результаті Другої світової війни», - підкреслив він.

Раніше ми писали, що Сейм Польщі вимагає від Німеччини компенсації за агресію у Другій світовій.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області