Джо Байден схвалив новий пакет військової допомоги Україні на $600 млн

08:30, 16 вересня 2022
США виділяє Україні ще $600 млн військової допомоги.
Джо Байден схвалив новий пакет військової допомоги Україні на $600 млн
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підписав розпорядження про надання Україні близько 600 мільйонів доларів військової допомоги. Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

«Делегую держсекретареві США повноваження здійснити виділення до 600 мільйонів доларів на оборонні засоби і послуги Міністерства оборони, військову підготовку і навчання для надання допомоги Україні», — зазначається у розпорядженні.

Як повідомляє Пентагон, до нового пакету допомоги США Україні на суму до $600 млн увійдуть додаткові снаряди для реактивних систем залпового вогню HIMARS та 36 тисяч боєприпасів для 105-міліметрових гарматних артилерійських знарядь.

Пакет допомоги також передбачає 1000 високоточних 155-міліметрових артилерійських снарядів та чотири протиартилерійські радари.

Крім того, Україна отримає чотири вантажівки та вісім причепів для перевезення важкої техніки, протибезпілотні повітряні системи, обладнання для розмінування, протипіхотні міни Claymore, підривні заряди, стрілецьку зброю та боєприпаси, прилади нічного бачення, зимову форму.

Загалом Сполучені Штати виділили Україні близько 15,8 млрд доларів допомоги в галузі безпеки з моменту початку роботи адміністрації Байдена, з них понад 15,1 млрд доларів з початку вторгнення Росії 24 лютого.

Раніше ми писали, що Сполучені Штати цього тижня можуть оголосити про виділення чергового пакету військової допомоги Україні в розмірі близько 600 мільйонів доларів.

Також Україна веде перемовини зі США про виділення траншу в сумі 1,5 мільярда доларів на закупівлю газу.

Президент США Джо Байден просить Конгрес виділити Україні 11,7 млрд доларів як екстрену допомогу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області