Банки Вірменії, В'єтнаму і Казахстану перестали приймати російські картки «Мір»

19:10, 21 вересня 2022
Банки повідомили, що на даний момент не приймають російські картки, хоча раніше вони були перераховані як партнери.
Банки Вірменії, В'єтнаму і Казахстану перестали приймати російські картки «Мір»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Банки Вірменії, В'єтнаму і Казахстану перестали приймати картки «Мір». Про це повідомляє російське пропагадистське видання «Известия».

Так, у call-центрах в'єтнамського банку BIDV та казахстанського «Халика» повідомили, що на даний момент не приймають російські картки, хоча раніше вони були перераховані на сайті НСПК як партнери.

«У кол-центрі в'єтнамського BIDV повідомили, що більше не беруть карти російської платіжної системи «Мір». За словами співробітника банку, BIDV продовжує обслуговувати картки VISA, Mastercard, Western Union, JCB, UnionPay, а платіжної системи «Мір» у цьому списку немає. У Народному банку Казахстану ("Халик банк") також перестали приймати карти «Мір». У його call-центрі повідомили, що російські карти не обслуговуються ні через термінали, ні через банкомати», - йдеться у статті.

У ЦБ РФ виданню повідомили, що закордонні партнери самі ухвалюють рішення щодо відкриття своєї інфраструктури для прийому карток «Мір».

На сайті платіжної системи «Мір» на 20 вересня було закрито розділ, в якому раніше повідомлялося про географію прийому карток.

20 вересня стало відомо, що у Вірменії банки також перестають обслуговувати російську платіжну систему «Мір».

Центробанк країни заявив, що рішення щодо роботи з російськими картками комерційні банки ухвалять самостійно. У вівторок вірменські ЗМІ повідомили, що обслуговування карток «Мір» у країні припинено, а власники російських карток не можуть зняти готівку в банкоматах.

Центробанк Вірменії у відповідь на відповідне запитання пояснив, що всі ризики, пов'язані з санкціями через продовження роботи з картами «Мір», несуть самі банки країни.

Раніше ми писали, що турецькі банки призупинили операції з російськими картами «Мір».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду