У Бурятії масово мобілізують чоловіків: повістки розвозять уночі

13:40, 22 вересня 2022
Призовників викликали до пунктів збору з 4-ї ранку.
У Бурятії масово мобілізують чоловіків: повістки розвозять уночі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Після того, як 21 вересня в РФ оголосили часткову мобілізацію, в Бурятії всю ніч розвозили повістки чоловікам. Призовників викликали до пунктів збору з 4-ї ранку, повідомляє місцеве видання «Люди Байкалу» з посиланням на очевидців.

Глава регіону Олексій Циденов заявив, що повістки стали видавати після 20:00 21 вересня - «в них зазначено час прибуття на збірні пункти 6, 8 або 9 години ранку 22 вересня».

Бурятська правозахисниця Вікторія Маладаєва опублікувала відео, на якому представник місцевого військкомату виступає перед мобілізованими:

«Не ігнорувати всі вказівки, навчитися бинтувати себе, з вами інструктори будуть проводити заняття, надавати першу медичну допомогу, бо люди гинуть від простої втрати крові. Бо хтось не може перетягнути, хтось не може забинтувати. Питання серйозне. Чоловіки, їдете воювати після підготовки, тому до цього моменту поставтеся нормально».

Якоїсь миті присутні перебили представника військкомату і почали обурюватися, у відповідь він нагадав їм про внесені до Кримінального кодексу зміни, згадавши дезертирів.

Повідомляється, що в Курумкані загалом мають мобілізувати 700 осіб. Населення села — близько 5,5 тисяч людей. Селяни розповідають, що вночі з дому забирали, і повістки й досі розвозять.

В Улан-Уде відправили чотири повні автобуси. З Тункінського району вночі вивезли 160 людей. Загальна кількість мобілізованих у районі, яких мають призвати до зими, становить понад 2,2 тисячі осіб.

Нагадаємо, що в РФ в ході часткової мобілізації буде призвано 300 тисяч резервістів.

Наразі багато росіян поспішають швидше покинути країну.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси