Путін оголосив часткову мобілізацію: з’явився текст указу

09:43, 21 вересня 2022
Мобілізація розпочнеться вже сьогодні, 21 вересня.
Путін оголосив часткову мобілізацію: з’явився текст указу
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У середу, 21 вересня, Путін заявив про часткову мобілізацію громадян РФ.

Заклику підлягатимуть лише громадяни, які перебувають у запасі, вони проходитимуть додаткову підготовку з урахуванням війни в Україні.

Мобілізація розпочнеться вже сьогодні.

З'явився текст указу про мобілізацію в країні-агресорі:

«Указ про часткову мобілізацію в Росії:

1. Оголосити з 21 вересня 2022 р. в Російській Федерації часткову мобілізацію.

2. Здійснити заклик громадян РФ на військову службу з мобілізації у ЗС РФ. Громадяни, покликані військову службу з мобілізації, мають статус військовослужбовців, які проходять військову службу у ЗС РФ за контрактом.

3. Встановити, що рівень грошового утримання громадян, покликаних на військову службу з мобілізації у ЗС РФ, відповідає рівню грошового утримання військовослужбовців, які проходять військову службу у ЗС РФ за контрактом.

4. Контракти про проходження військової служби, укладені військовослужбовцями, продовжують свою дію до закінчення періоду часткової мобілізації, за винятком випадків звільнення військовослужбовців з військової служби на підставах, встановлених цим Указом.

5. Встановити під час часткової мобілізації такі підстави звільнення з військової служби військовослужбовців, які проходять військову службу за контрактом, і навіть громадян, покликаних на військову службу з мобілізації у ЗС РФ:

а) за віком – після досягнення ними граничного віку перебування на військовій службі;

б) за станом здоров'я – у зв'язку з визнанням їх військово-лікарської комісією не придатними до військової служби, за винятком військовослужбовців, які виявили бажання продовжити військову службу на військових посадах, які можуть заміщуватись зазначеними військовослужбовцями;

в) у зв'язку з набранням законної сили вироком суду про призначення покарання у вигляді позбавлення волі.

6. Уряду РФ:

а) здійснювати фінансування заходів щодо проведення часткової мобілізації;

б) вжити необхідних заходів для задоволення потреб ЗС РФ, інших військ, військових формувань та органів у період часткової мобілізації.

8. Вищим посадовим особам суб'єктів Російської Федерації забезпечити заклик громадян на військову службу з мобілізації до Збройних Сил Російської Федерації у кількості та в строки, які визначаються Міністерством оборони Російської Федерації для кожного суб'єкта Російської Федерації», - йдеться в документі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном