Швеція, Фінляндія та ще 3 країни виступили проти повернення росіян та білорусів у спорт

20:55, 7 лютого 2023
Функціонери Норвегії, Швеції, Ісландії, Фінляндії та Данії не бачать підстав для повернення росіян і білорусів у міжнародний спорт.
Швеція, Фінляндія та ще 3 країни виступили проти повернення росіян та білорусів у спорт
Фото: dialog.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Олімпійські та Параолімпійські національні комітети Норвегії, Швеції, Ісландії, Фінляндії та Данії виступили із спільною заявою проти потенційного повернення спортсменів з рф та Білорусі до міжнародних спортивних змагань, передає Nordes Idrettsforbund.

Північна спортивна конфедерація опублікувала заяву щодо тривалої агресії рф проти України. Функціонери Норвегії, Швеції, Ісландії, Фінляндії та Данії не бачать підстав для повернення росіян і білорусів у міжнародний спорт.

На думку північноєвропейських комітетів, ситуація в Україні не змінилася, тож спортсмени та офіційні особи рф і Білорусі не можуть брати участь у змаганнях. Позиція функціонерів – розгляд повернення представників країни-агресорки та її союзниці в спорт не на часі. Також вони запевнили, що «непохитно підтримують український народ» і вимагають миру.

Раніше повідомлялося, що Латвія планує бойкотувати Олімпійські ігри, якщо на той момент все ще триватиме війна в Україні, а до участі у змаганнях допустять російських і білоруських спортсменів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки