Україна отримує від США координати для ударів з HIMARS

11:50, 10 лютого 2023
За словами посадових осіб Пентагону, Київ не хоче даремно витрачати боєприпаси, тому зазвичай не наносить удари з HIMARS без підтвердження США.
Україна отримує від США координати для ударів з HIMARS
Джерело фото novynarnia.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Українські військові перед тим, як здійснювати удари з установки HIMARS, отримують підтвердження США. Про це повідомили посадові особи Пентагону, як передає WP.

Водночас у США запевняють, що українці не просять схвалення США для здійснення ударів з іншої зброї.

Як пише видання, чиновники Пентагону оприлюднили заяву, в якій йдеться про американську участь у координації українських ударів з HIMARS.

Зокрема, речник Міноборони Патрік Райдер наголосив, що США давно визнали те, що діляться з Україною розвідданими, щоб допомогти їй протистояти російській агресії.

Також речник зауважив, що США не беруть участь у виборі цілей. Українці цілком самостійно обирають цілі та ухвалюють рішення про їх ураження.

Він зазначив, що Україна могла б самостійно ухвалювати рішення щодо ударів з HIMARS, однак вона не хоче даремно витрачати цінні боєприпаси і влучати повз встановлені цілі, тому часто звертається до американців за підтвердженням.

Також речник заявив, що, як правило, українські військові надсилають запити щодо ураження певних цілей щодо уточнення координат. Американці або надають точніші координати, або ні. У разі, якщо від США немає відповіді, українці не ведуть вогонь.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська