Словаччина визнала російський режим терористичним, а рф – спонсором тероризму: резолюція

16:26, 16 лютого 2023
Словацькі депутати в резолюції засудили широкомасштабні напади росії на цивільних осіб, цивільні об'єкти та ключову енергетичну структуру.
Словаччина визнала російський режим терористичним, а рф – спонсором тероризму: резолюція
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національна рада Словацької Республіки визнала російський режим терористичним, а рф – спонсором тероризму та висловила Україні підтримку незалежності, суверенітету і територіальній цілісності України. Про це повідомляє видання Aktuality.

Так, словацькі депутати в ухваленій резолюції засудили широкомасштабні напади росії на цивільних осіб, цивільні об'єкти та ключову енергетичну структуру.

Резолюція також називає нинішній російський режим терористичним, а рф - державою-спонсором тероризму.

Депутати також засудили прямі і непрямі погрози росії застосувати ядерну зброю. У резолюції висловлено невизнання проведення та результатів референдумів у Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях України, з наголосом, що ці території залишаються частиною України.

Парламент також висловив підтримку зусиллям зі створення спеціального трибуналу для переслідування злочинів агресії та підтримку переслідування злочинів проти людяності та воєнних злочинів.

Водночас документ засуджує гібридну війну, яку росія веде і на території Словаччини. Резолюція закликає правоохоронні органи, розвідувальні служби та інші компетентні органи не недооцінювати загрозу, а вжити ефективних заходів проти неї з метою підтримки безпеки і демократії в Словаччині.

«За» проголосували 78 законодавців, більшість фракції OĽaNO та вся фракція SaS. Деякі члени фракції «Ми - сім'я» утрималися. 12 депутатів були проти, семеро не голосували і загалом 23 утрималися.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва