Інцидент з американським безпілотником не призведе до прямого конфлікту між США і рф, — ISW

09:10, 15 березня 2023
В ISW зазначили, що Джо Байден неодноразово говорив про бажання уникнути прямого конфлікту американських військових з рф.
Інцидент з американським безпілотником не призведе до прямого конфлікту між США і рф, — ISW
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Інцидент з американським безпілотником MQ-9 Reaper у Чорному морі не стане причиною прямого конфлікту між США і росією, переконані аналітики Інституту вивчення війни. Про це йдеться у звіті ISW.

"Російські війська десятиліттями на численних театрах використовували тактику залякування щодо американських і союзних літаків та суден, що не призводило до конфлікту", – наголосили експерти інституту.

В ISW відзначили, що президенти США і рф мають повну свободу вибору щодо реагування, а подібні інциденти автоматично не ставали причиною ескалації протистояння між країнами.

"З огляду на те, що президент Джо Байден неодноразово говорив про бажання уникнути прямого конфлікту американських військових з рф, а Кремль явно й неодноразово демонстрував небажання розпочинати війну з НАТО, немає підстав вважати, що подібні інциденти можуть призвести до небезпечної ескалації", – підсумували американські аналітики.

Нагадаємо, що російський літак зіткнувся з американським дроном. США були змушені збити власний безпілотник.

У Міноборони рф стверджують, що американський дрон нібито не стикався з російським винищувачем, а сам впав у Чорне море.

Держдеп викликав посла рф після зіткнення Су-27 з дроном США.

Джо Байдену доповіли про зіткнення російського літака з американським дроном. Про це заявив координатор зв’язків Ради національної безпеки Джон Кірбі. Він зазначив, що російські літаки нерідко намагаються перехопити літаки США над Чорним морем. Зокрема, він додав, що подібні перехоплення траплялися й останніми тижнями.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду