Словаччина продовжить заборону на імпорт сільськогосподарської продукції з України

17:05, 29 листопада 2023
Словаччина посилить правила транзиту сільськогосподарської продукції з України та продовжити заборону на імпорт.
Словаччина продовжить заборону на імпорт сільськогосподарської продукції з України
Джерело фото: galinfo.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Словацький уряд продовжить заборону на імпорт широкого спектру сільськогосподарської продукції з України, зокрема меду, цукру, солоду та сої. Пропозицію про це підтримав прем’єр-міністр країни Роберт Фіцо, – повідомляє Novinky.cz.

Згідно з пропозицією міністра сільського господарства Річарда Такача, також планується посилити правила транзиту сільськогосподарської продукції з України через словацьку митницю. За цими новими правилами, всі вантажі з України будуть опломбовані перед виходом з митниці.

Остання заборона продуктів харчування з України стала відповіддю на відсутність загальноєвропейського рішення щодо українських товарів. Ці кроки прийняті після зупинки Угорщиною та Польщею імпорту цих продуктів з України.

Зазначено, що у вересні цього року Словаччина вирішила припинити імпорт української пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику. Ця дія стала реакцією на відмову Європейської комісії продовжити ембарго на імпорт цих продуктів з України до країн Європейського союзу.

Раніше цієї весни Братислава уперше в односторонньому порядку заборонила ввезення з України багатьох інших сільськогосподарських товарів та продуктів харчування, яку пізніше скасували в рамках домовленості з Єврокомісією.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська