В Іспанії судять агентів розвідки, які працювали на США

21:26, 5 грудня 2023
Розвідники нібито передали секретні дані Іспанії її союзнику – США.
В Іспанії судять агентів розвідки, які працювали на США
Джерело фото: ukrinform
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Суд в Іспанії розпочав розслідування стосовно кількох агентів Національного розвідувального центру країни, яких підозрюють у передачі секретної інформації до Сполучених Штатів, які є союзниками Іспанії, – повідомляє El País.

Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес відмовилася розкривати деталі і лише назвала цю справу «секретною».

Проте зазначається, що нещодавно затримали двох агентів розвідки. Суддя з Мадрида уже розпочав слідство у зв'язку з витоком секретної інформації до Сполучених Штатів.

Цікаво, що агенти працювали на союзника Іспанії, а не противника. Іспанська розвідка зазвичай співпрацює зі Сполученими Штатами та має високий рівень обміну інформацією з ними.

Одного із затриманих вже утримують під вартою, тоді як іншому оголосили звинувачення, але поки його відпустили. Обидва агенти є менеджерами середнього рівня у іспанській секретній службі.

За повідомленням газети, крадіжку документів виявили в одному з підрозділів управління розвідкою під час звичайної перевірки безпеки, яку регулярно проводять співробітники.

Згідно із законодавством Іспанії, за «сприяння іноземній державі отриманням, фальсифікацією або розкриттям секретної інформації», іспанським громадянам загрожує до 12 років ув'язнення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва