Ілон Маск просить суд заборонити OpenAI «заробляти на штучному інтелекті»

17:15, 1 березня 2024
За словами Маска, компанія відмовилася від своєї початкової місії - розробляти штучний інтелект на благо людства, а не задля прибутку.
Ілон Маск просить суд заборонити OpenAI «заробляти на штучному інтелекті»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Мільярдер Ілон Маск подав до суду на OpenAI - компанію, яка розробила ChtGPT, та її виконавчого директора Сема Альтмана. Про це повідомляє Reuters.

За словами Маска, який стояв біля витоків OpenAI, компанія відмовилася від своєї початкової місії - розробляти штучний інтелект на благо людства, а не задля прибутку.

У позові зазначено, що до Маска звернулися Альтман та співзасновник OpenAI Грег Брокман з пропозицією створити некомерційну компанію з відкритим вихідним кодом.

Адвокати мільярдера стверджують, що «орієнтація компанії на заробіток грошей порушила цей контракт». Також вони зауважили, що OpenAI «тримала в секреті» дизайн своєї найдосконалішої моделі штучного інтелекту GPT-4.

Маск також назвав OpenAI де-факто підрозділом Microsoft.

«За нової ради директорів вона не просто розробляє, а й оптимізує ДІВ, щоб максимізувати прибуток для Microsoft, а не принести користь людству, - наголошується в позові. - Її технології, включно з GPT-4, мають закритий вихідний код, що насамперед служить власним комерційним інтересам Microsoft».

Агентство нагадує, що Ілон Маск став співзасновником OpenAI у 2015 році, але через три роки вийшов з її ради директорів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду