У Конгресі представили проект про фінансування уряду США, щоб запобігти шатдауну

09:28, 4 березня 2024
У проекті викладено фінансування шести з 12 сегментів уряду, на які Конгрес зобов'язаний виділити гроші.
У Конгресі представили проект про фінансування уряду США, щоб запобігти шатдауну
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Лідерами Конгресу США була представлена детальна угода про продовження роботи значної частини уряду до 30 вересня, щоб уникнути дедлайну шатдауну наприкінці тижня, пише Bloomberg.

436 мільярдів доларів мають покрити близько чверті фінансування урядових установ. Наголошується, що це рішення є першим кроком на шляху до вирішення протиріч між партіями, через які США працювали більше 5 місяців без повноцінного бюджету.

У документі, який містить 1050 сторінок, детально викладено фінансування 6 з 12 сегментів уряду, на які Конгрес зобов'язаний виділити гроші, водночас кошти на інші шість мають бути виділені пізніше цього місяця, пише Reuters.

«Проєкт підтримує агресивні інвестиції, які демократи забезпечили для американських сімей, американських робітників та національної оборони Америки», –  сказав лідер сенатської більшості від демократів Чак Шумер.

У свою чергу спікер Палати представників від республіканців Майк Джонсон повідомив, що його однопартійці «забезпечили ключові перемоги консервативної політики, відхилили пропозиції лівих сил та запровадили різке скорочення агентств і програм, критично важливих для порядку денного президента Байдена».

Спочатку законопроект має проголосувати Палата представників, перш ніж Сенат зможе розглянути його до п'ятниці. Палата представників має повернутися до роботи 5 березня.

Нагадаємо, раніше президентом США Джо Байденом був підписаний законопроект щодо продовження тимчасового фінансування федерального уряду, який дозволяє запобігти шатдауну з наступного дня.

Закон продовжує фінансування за частиною федеральних урядових програм до 8 березня, а за рештою – до 22 березня 2024 року.

Варто додати, що раніше спікер Палати представників США республіканець Майк Джонсон повідомляв, що законопроект про додаткове фінансування Україні буде розглянуто тільки після того, як буде вирішене питання з фінансуванням федерального уряду.

Також ми писали, що Сенат США підтримав продовження фінансування уряду.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду