Голосування у Палаті представників США щодо допомоги Україні можуть відкласти на кілька тижнів, — ЗМІ

09:43, 4 квітня 2024
Голосування Палати представників Конгресу США щодо допомоги Україні малоймовірне, принаймні, до середини квітня.
Голосування у Палаті представників США щодо допомоги Україні можуть відкласти на кілька тижнів, — ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Конгресі США можуть відкласти на кілька тижнів голосування законопроєкту про допомогу Україні. Про це повідомляє Bloomberg.

За даними видання, голосування Палати представників Конгресу США щодо допомоги Україні малоймовірне, принаймні, до середини квітня.

Відстрочка може виявитися ще більшою, оскільки спікер Майк Джонсон все ще шукає способів пом'якшити опір з боку республіканських прихильників жорсткої лінії, додає Bloomberg.

Команда Джонсона не поділилася будь-яким докладним планом пакету допомоги із законодавцями-республіканцями і, схоже, не визначилася з тим, на яких поступках з боку адміністрації президента Джо Байдена він наполягатиме. Через це йому важко заручитися підтримкою голосування наступного тижня, заявили партійні чиновники.

Раніше Джонсон заявив, що пакет з допомогою України включатиме «деякі важливі нововведення», наприклад, можливість надання допомоги у кредит. 

Натомість у Білому домі заявили, що Майку Джонсону необхідно винести на голосування законопроєкт з підтримкою України, Ізраїлю й Тайваню, затверджений Сенатом – замість внесення інших пропозицій. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва