Які шанси працевлаштування в Німеччині для українських біженців, – результати опитування

23:32, 22 травня 2024
Експерти прогнозують хороші можливості для працевлаштування українців.
Які шанси працевлаштування в Німеччині для українських біженців, – результати опитування
Джерело фото: biz.today.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Експерти ринку праці в Німеччині вважають, що більшість українських біженців зможуть працевлаштуватися у середньостроковій перспективі. Проте, за результатами опитування Інституту дослідження ринку праці та професій (IAB), понад 40% центрів зайнятості не мають достатньо персоналу для консультування біженців, повідомляє spiegel.de.

Участь в опитуванні взяли представники 256 центрів зайнятості (63%). За результатами дослідження, 80% центрів зайнятості погоджуються із твердженням, що біженці з України мають гарні можливості працевлаштування в Німеччині в середньостроковій перспективі. 74% опитаних експертів припускають, що українцям легше інтегруватися на ринку праці, ніж багатьом іншим біженцям.

56% центрів занятості вказали, що українські біженці мають знання та навички, актуальні для ринку праці.  У 28% центрів зайнятості вважають, що українські біженці мають гарні шанси знайти роботу в сфері, в якій вони працювали в Україні. Але половина представників Jobcenter лише частково погоджуються з цим твердженням. У першому кварталі 2023 року близько 43% центрів зайнятості зазначили, що не мають достатнього персоналу для консультування та працевлаштування біженців.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Заворотна
    Оксана Заворотна
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області