КНДР і рф можуть готувати провокацію напередодні виборів президента США — ЗМІ

11:28, 25 травня 2024
У розвідці США не сумніваються, що Північна Корея буде влаштовувати провокації.
КНДР і рф можуть готувати провокацію напередодні виборів президента США — ЗМІ
Фото: focus.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У США посадовці вважають, що Північна Корея може вдатися до найбільш провокаційних військових дій за останнє десятиліття напередодні президентських виборів у США у жовтні, можливо, через наполягання російського диктатора володимира путіна. Про це повідомило видання NBC News з посиланням на шістьох високопоставлених американських чиновників.

У адміністрації Джо Байдена все більше стурбовані тим, що посилення військового союзу між путіним і Кім Чен Ином може значно розширити ядерний потенціал Пхеньяна і посилити напруженість в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

«Ми не сумніваємося, що Північна Корея буде провокувати цього року. Питання лише в тому, наскільки ескалаційною вона буде», - сказав один з представників розвідки США.

Очікується, що у найближчі тижні путін поїде у Північну Корею для зустрічі з Кімом, і американські чиновники прогнозують, що вони підпишуть нову угоду про розширення передачі військових технологій Пхеньяну.

У США також стурбовані тим, що рф може допомогти Північній Кореї зробити останні кроки, необхідні для спуску на воду її першого підводного човна, здатного запустити ядерну ракету.

В обмін на боєприпаси, які вона надає Москві, Північна Корея хоче, щоб росія надала їй частини балістичних ракет, літаки, ракети, бронетехніку та інші передові технології.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду