У Великій Британії соціальний працівник роками отримував гроші за догляд за людиною, яка виявилась мертвою

11:31, 26 травня 2024
Працівник отримав платежі на загальну суму майже 63 000 фунтів стерлінгів (майже 3,1 млн грн) уже після того, як особу було оголошено померлою.
У Великій Британії соціальний працівник роками отримував гроші за догляд за людиною, яка виявилась мертвою
Ілюстративне фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Великій Британії соціальний працівник, який мав доглядати за пацієнтом, отримав платежі на загальну суму майже 63 000 фунтів стерлінгів (майже 3,1 млн грн) уже після того, як цю особу було оголошено померлою. Про це повідомляє Metro.

Наразі міська рада графства Кент зараз перебуває під пильною увагою громадськості після різкого зростання збитків через шахрайство та людський чинник  — до 2,8 мільйона фунтів стерлінгів у період з 2023 по 2024 рік.

Крім того, група з протидії шахрайству вказала у своєму звіті, що понад 16 000 фунтів стерлінгів з бюджету було виплачено на зарплату працівникам, які вже звільнилися протягом останнього фінансового року. Але ці збитки меркнуть на тлі 517 000 фунтів стерлінгів, втрачених упродовж 2022-2023 років.

«Я не зовсім розумію, як ми можемо платити людям, яких немає в штаті, або оплачувати рахунки без перевірки. Також не розумію, як можна надавати медичні послуги й не знати, що вони надаються у неповному обсязі», — заявив радник Рос Бінкс.

На цій зустрічі фахівець з питань боротьби з шахрайством Джеймс Фленнері пояснив, що високий рівень видатків, як порівняти з попереднім роком, пояснюється «кращою обізнаністю» місцевих чиновників. Відповідаючи на запитання про те, чи виконували співробітники свою роботу належним чином, він зауважив, що помилки траплялися завжди.

«Просто про них не завжди повідомлялося внутрішньому аудиту», — сказав Фленнері та додав, що його команда провела «значну роботу», щоб підвищити обізнаність співробітників щодо норм звітності та зменшити ризик повторення порушень.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду