Польща пропонує підготувати підрозділ з військовозобов’язаних українців, які там проживають

19:30, 31 травня 2024
Польща пропонує навчати військовозобов’язаних українців на своїй території.
Польща пропонує підготувати підрозділ з військовозобов’язаних українців, які там проживають
Джерело фото: PAP
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща наразі не розглядає можливість висилки своїх інструкторів в Україну. Замість цього він пропонує створити підрозділ з військовозобов’язаних українців, які проживають у Польщі. Згідно з інформацією PAP, він про це він заявив під час спілкування з журналістами у Празі.

Сікорський зазначив, що Польща розглянула запит України щодо можливості відправлення своїх інструкторів для підготовки українських військових прямо на їхню територію. Однак вирішила, що більш безпечно та ефективно буде тренувати український підрозділ в Польщі.

«Ми дійшли висновку, що буде безпечніше та більш ефективно тренувати у Польщі український підрозділ, сформований з українців у Польщі, які підлягають мобілізації до українського війська, і це був би більш ефективний спосіб допомогти Україні», – сказав Сікорський.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва