Польща призупинила пропуск українських фур: у ситуацію втрутилася Єврокомісія

12:11, 1 липня 2024
Завдяки угоді про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС ніяких дозволів на перевезення не потрібно.
Польща призупинила пропуск українських фур: у ситуацію втрутилася Єврокомісія
Джерело фото: Facebook / Serhiy Derkach
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як раніше повідомлялося, з 00:00 1 липня 2024 року польська сторона призупинила пропуск українських вантажних транспортних засобів на в'їзд та виїзд до та з Республіки Польща, якщо вони не мають дозволів на міжнародні вантажні перевезення. Єврокомісія вже втрутилася у ситуацію з призупиненням пропуску українських вантажівок на кордоні з Польщею. Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач.

За його словами, жодних дозволів на двосторонні перевезення не потрібно, оскільки угода про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС набула чинності ще 20 червня. До 10 липня діє перехідний період, який дозволяє перевізникам адаптуватись до нових правил.

«Жодних дозволів на двосторонні перевезення не потрібно. Угода про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС набула чинності в день підписання. Тобто ще 20 червня. До 10 липня діє перехідний період, який дозволяє перевізникам адаптуватись до нових правил», – зазначив він.

Він наголосив, що про це відомо польській стороні, зокрема, Міністерству інфраструктури Польщі. «Офіційними каналами польська сторона, як і всі інші країни-члени ЄС була повідомлена про оновлення Угоди між Україною та Євросоюзом», – підкреслив Деркач.

За його словами, наразі це питання є внутрішньою комунікацією польської сторони, і Україна вже звернулася до Міністерства інфраструктури Польщі. «Колеги запевняють нас, що намагаються вирішити проблему з митною службою», – додав заступник міністра.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд