У США суд відхилив звинувачення SEC проти біржі Binance у торгівлі незареєстрованими цінними паперами

21:16, 3 липня 2024
Суддя наголосила на непослідовності позиції SEC, зазначивши, що відомству потрібно було надати більше фактів, що підтверджують очікування прибутку від вторинних продажів BNB.
У США суд відхилив звинувачення SEC проти біржі Binance у торгівлі незареєстрованими цінними паперами
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У США Окружний суд округу Колумбія відхилив звинувачення Комісії з цінних паперів та бірж США (SEC) проти криптобіржі Binance, ніби монети BNB є інвестиційними контрактами, передає bits.media.

У SEC стверджували, що якщо BNB спочатку продавалися як інвестиційні контракти, то будь-який подальший їхній продаж теж повинен вважатися продажем цінних паперів. Проте суддя Емі Берман Джексон заявила, що це твердження не відповідає дійсності, оскільки воно не враховує конкретних деталей та контексту кожної транзакції, скоєної на вторинному ринку.

Навіть якщо монети BNB спочатку і продавалися як інвестиційні контракти, вони не обов'язково повинні залишатися такими протягом усього свого існування. Суд послався на рішення судді Аналіси Торрес від 2023 у справі SEC проти компанії Ripple. Торрес ухвалила, що якщо монети XRP торгуються на вторинному ринку, вони не повинні належати до категорії цінних паперів.

Суддя Джексон також наголосила на непослідовності позиції SEC, зазначивши, що відомству потрібно було надати більше фактів, що підтверджують очікування прибутку від вторинних продажів BNB відповідно до тесту Хауї. Цей тест використовується для визначення, чи є той чи інший актив цінним папером.

За словами експерта з криптовалютного права Джеймса Мерфі, це рішення суду є перемогою для всієї криптоіндустрії. Те, що суд відхилив аргументи SEC про вторинний продаж BNB, може позитивно вплинути на інші справи, фігурантами яких стали криптобіржі Kraken та Coinbase. Вони стикаються з аналогічними звинуваченнями у торгівлі незареєстрованими цінними паперами SEC.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Роман Бабій
    Роман Бабій
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Роман Сацький
    Роман Сацький
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Олександр Кармазін
    Олександр Кармазін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Назарій Дулебко
    Назарій Дулебко
    голова Сихівського районного суду м. Львова