Урсула фон дер Ляєн підтримала створення загальноєвропейської системи ППО «Повітряний щит»

12:13, 18 липня 2024
Президентка Єврокомісії закликала до активізації зусиль у сфері оборонної політики ЄС.
Урсула фон дер Ляєн підтримала створення загальноєвропейської системи ППО «Повітряний щит»
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, яка претендує на переобрання на цю посаду, запропонувала створити загальноєвропейську систему протиповітряної оборони. Про це вона заявила під час промови в Європейському парламенті, повідомляє «Європейська правда».

Фон дер Ляєн підкреслила необхідність активізації зусиль у сфері оборонної політики ЄС, включаючи створення окремої посади єврокомісара з оборони та збільшення інвестицій у цю сферу.

«Ми повинні створювати спільні європейські проєкти, наприклад, повноцінну систему протиповітряної оборони, «Повітряний щит». Не лише для захисту нашого повітряного простору, а й щоб послати чіткий і потужний сигнал єдності. Європейської єдності у сфері оборони», – зазначила фон дер Ляєн у своїй промові.

Ідея створення загальноєвропейської системи ППО має зміцнити безпеку та підвищити рівень співпраці між країнами Європейського Союзу в контексті оборонної політики.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський у Брюсселі зустрівся з Президентом Європейської ради Шарлем Мішелем та Президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Під час зустрічі було підписано безпекову угоду.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Булгакова
    Ірина Булгакова
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Тетяна Войтенко
    Тетяна Войтенко
    суддя Подільського районного суду міста Києва