Церемонія відкриття Олімпіади-2024: літаючий котел та парад човнів під дощем – фото, як це було

09:05, 27 липня 2024
Понад 300 000 глядачів спостерігали за відкриттям Олімпіади-2024 на річці Сена.
Церемонія відкриття Олімпіади-2024: літаючий котел та парад човнів під дощем – фото, як це було
Джерело фото: The Guardian
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Паризькі Олімпійські ігри-2024 відкрилися видовищною церемонією на річці Сена, що стало першим в історії випадком, коли церемонія відкриття Олімпіади проводилася за межами стадіону. Як повідомляє The Guardian, подія відбулася на тлі найвідоміших пам’яток столиці Франції.

Церемонія розпочалася з відеоролика, в якому колишній футболіст збірної Франції та володар «Золотого м'яча» Зінедін Зідан біг Парижем з олімпійським вогнем. Далі армада човнів перевозила спортсменів Сеною, танцюристи звисали з високих стовпів, дрег-квін парадували на мостах, а олімпійські кільця освітлювали Ейфелеву вежу – все це відбувалося під проливним дощем.

Наприкінці церемонії олімпійські чемпіони Тедді Рінер і Марі-Жозе Перек запалили олімпійський вогонь, і повітряна куля з ним піднялася в небо над Парижем.

Франція обіцяла, що церемонія відкриття стане найбільшим шоу під відкритим небом на Землі. Понад 300 000 людей спостерігали з берега річки та мостів, а ще сотні стояли біля вікон і балконів, дивлячись на шоу танців, живої музики та акробатики, що розгорталося вздовж понад 6 км річки від мосту Аустерліц до Ейфелевої вежі.

Олімпійська збірна України приєдналася до церемонії відкриття Олімпіади. Команда зібралася в човен і відпливла по Сені. НОК опублікував відео, як українська збірна пливе Сеною на човні під час церемонії відкриття Олімпійських ігор.

Джерело фото: The Guardian

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду