Святий Престол засудив сцену з ЛГБТ-артистами на відкриття Олімпіади, яка «ображає почуття вірян»

18:07, 4 серпня 2024
Папа Римський розкритикував сцену з ЛГБТ-артистами «Тайної вечері» на церемонії відкриття Олімпіади.
Святий Престол засудив сцену з ЛГБТ-артистами на відкриття Олімпіади, яка «ображає почуття вірян»
Джерело фото: Бабель
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Святий Престол висловив занепокоєння та обурення через сцени на церемонії відкриття Олімпійських ігор у Парижі, які були сприйняті як образливі для християнських почуттів. Під час церемонії було показано номер з участю ЛГБТ-артистів, що нагадував сцену з картини Леонардо Да Вінчі «Тайна вечеря», де артисти зображені у позах, подібних до апостолів.

Як повідомляє Vatican News, Святий Престол зазначає, що такі сцени порушують повагу до релігійних переконань і створюють непотрібні конфлікти. «Святий Престол засмучений певними сценами на церемонії відкриття Паризьких Олімпійських ігор і не може не приєднатися до голосів, які висловили жаль з приводу образи, завданої багатьом християнам і віруючим інших релігій», — йдеться в комюніке.

Організатори Олімпійських ігор уже перепросили християнську спільноту за цей номер, підкресливши, що їхній намір не полягав у висміюванні релігійних символів. Художній керівник церемонії Томас Джоллі заперечив будь-які зв’язки з картинною спадщиною Да Вінчі, зазначивши, що сцена була задумана для відображення різноманітності французької гастрономії.

Відзначено, що подія викликала широкий резонанс і поділила думки громадськості, ставлячи питання про межі креативності та поваги до релігійних традицій на міжнародних платформах.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду