Більше ніяких українських номерів в Німеччині – нові правила для біженців

10:46, 30 вересня 2024
Німеччина вводить обов’язкову реєстрацію авто для українських біженців з 1 жовтня 2024.
Більше ніяких українських номерів в Німеччині – нові правила для біженців
Джерело фото: ua-migrant.pl
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

З 1 жовтня 2024 року для українських біженців, які проживають у Німеччині понад рік, набувають чинності нові вимоги щодо реєстрації автомобілів. Їм необхідно зареєструвати свої транспортні засоби, отримати німецькі номерні знаки та сплатити відповідні мита, повідомляє Aussiedlerbote.

Як раніше повідомлялося, до 30 вересня українці мали можливість користуватися автомобілями без німецької реєстрації за наявності страховки та виконання вимог безпеки. Однак з 1 жовтня цей тимчасовий захід припиняє дію. Федеральна влада пояснює, що це був виключний режим, запроваджений через складну ситуацію для українських біженців, і тепер його дія завершилася.

Нові правила передбачають, що для реєстрації автомобіля в Німеччині власники повинні подати посвідчення особи з латинізованим прізвищем, документи на автомобіль, видані в Україні, а також страховий поліс. Всі ці документи мають бути подані в паперовому вигляді, електронні версії не приймаються.

Процедура реєстрації транспортних засобів включає також постановку автомобіля на облік у митних органах. Проте для біженців, які обрали Європейський Союз як своє постійне місце проживання, передбачені певні пільги. Якщо транспортний засіб буде визнано «майном переселенця» (Übersiedlungsgut), власник може бути звільнений від сплати мита.

Попри це, точна кількість автомобілів з українськими номерами, які перебувають на дорогах Німеччини, невідома. Міністерство транспорту ФРН зазначає, що машини без німецьких реєстраційних знаків важко контролювати, що впливає на загальну безпеку дорожнього руху в країні.

Німецька влада запевняє, що нова система реєстрації покликана забезпечити прозорість та підвищити рівень безпеки на дорогах, надаючи українським біженцям необхідні інструменти для легальної експлуатації транспортних засобів у країні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Лариса Житняк
    Лариса Житняк
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду