Українці в Іспанії, Італії та Португалії можуть здати ДНК для пошуку зниклих

11:14, 10 жовтня 2024
Міжнародна комісія розпочала збір ДНК від українців, чиї рідні зникли безвісти під час війни.
Українці в Іспанії, Італії та Португалії можуть здати ДНК для пошуку зниклих
Джерело фото: Depositphotos
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міжнародна комісія з питань зниклих безвісти оголосила про початок збору заявок на здачу ДНК у громадян України, які втратили контакт із родичами під час війни. Збір відбуватиметься в Іспанії, Італії та Португалії, повідомляє Департамент комунікації МВС.

«У взаємодії з Головним слідчим управлінням Національна поліція України та Секретаріатом Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Міжнародна комісія з питань зниклих безвісти (англ. ІСМP, International Commission on Missing Persons) планує провести кампанію зі збору референтних (ДНК) зразків у листопаді в   Італії, Іспанії та Португалїі», – йдеться у повідомленні.

Реєстрація для участі триватиме до 15 листопада. За інформацією Національної поліції України, станом на кінець вересня 751 ДНК-профіль вже було отримано від українців, які перебувають за кордоном.

Як раніше писала «Судово-юридична газета», у Реєстрі зниклих безвісти – понад 49 тисяч осіб, серед них майже 2 тисячі дітей.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Заворотна
    Оксана Заворотна
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області