Нобелівську премію миру отримала японська організація Nihon Hidankyo за зусилля у ядерному роззброєнні

12:58, 11 жовтня 2024
Японська організація бореться за ядерне роззброєння.
Нобелівську премію миру отримала японська організація Nihon Hidankyo за зусилля у ядерному роззброєнні
Джерело фото: Agenzia Nova
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Лауреатом Нобелівської премії миру 2024 року стала японська організація Nihon Hidankyo, що об'єднує жертв атомних бомбардувань Хіросіми та Нагасакі і активно виступає за ядерне роззброєння. Про це оголосив Норвезький Нобелівський комітет у п'ятницю, 11 жовтня, в Осло.

Організація отримала нагороду за свої зусилля, спрямовані на досягнення світу, вільного від ядерної зброї. У 2024 році на здобуття премії було висунуто 286 кандидатів, серед яких 197 фізичних осіб та 89 організацій. Це свідчить про значне зменшення кількості кандидатів у порівнянні з попередніми роками.

Нагадаємо, південнокорейська письменниця Хан Ган отримала Нобелівську премію з літератури. Крім того, Нобелівську премію з фізики отримали Джон Хопфілд та Джеффрі Хінтон за прорив у галузі ШІ. А Нобелівську премію із фізіології та медицини присудили американським вченим за відкриття мікроРНК.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Максим Дирдін
    Максим Дирдін
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики