В Україні планують спростити процедуру купівлі сільськогосподарської землі

08:57, 7 вересня 2022
Законопроєкт дозволить людям простіше купувати землю під городи чи невеликі господарства.
В Україні планують спростити процедуру купівлі сільськогосподарської землі
Джерело фото: freepik.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Парламент ухвалив за основу законопроект № 7532, який спрощує продаж землі для садівництва та ведення особистого селянського господарства. Про це повідомив народний депутат від фракції «Слуга Народу», голова Комітету ВР з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду.

«Йдеться про скасування тривалої і недешевої перевірки нотаріусом покупців ділянок, це дозволить людям простіше купувати землю під городи чи невеликі господарства. А це важливо в умовах війни та міграції населення», – пояснив голова профільного комітету.

Як зазначається, зокрема, законопроєкт скасовує перевірку при покупці земельних ділянок с/г призначення для ведення садівництва площею до 0,25 га та особистого селянського господарства площею до 2 га, розташованих у межах населених пунктів.

«Крім того, переважне право купівлі земельної ділянки сільськогосподарського призначення передаватимуть лише на певний строк, а не безстроково, як зараз. Також законопроєкт закріплює право передавати в оренду гідроспоруди в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом та гідротехнічні споруди», - сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду