Рада прийняла за основу законопроект щодо впорядкування діяльності підрозділів юрособи, утвореної відповідно до іноземного законодавства

18:17, 16 листопада 2022
Законопроектом врегульовуються питання реєстрації, безпосередньої діяльності та припинення відокремлених підрозділів юридичної особи, утвореної відповідно до законодавства іноземної держави.
Рада прийняла за основу законопроект щодо впорядкування діяльності підрозділів юрособи, утвореної відповідно до іноземного законодавства
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада України прийняла за основу урядовий проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування діяльності відокремлених підрозділів юридичної особи, утвореної відповідно до законодавства іноземної держави (реєстр. № 4482 від 10.12.2020). Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

«Законопроектом врегульовуються питання реєстрації, безпосередньої діяльності та припинення відокремлених підрозділів юридичної особи, утвореної відповідно до законодавства іноземної держави.

Основні положення законопроекту:

- Філії та представництва юридичної особи, утвореної відповідно до законодавства іноземної держави, підлягають державній реєстрації у порядку, встановленому законом (за тими ж правилами, що і державна реєстрація українських юридичних осіб, громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи).

- Дані включатимуться в ЄДР.

- Пропонується визначити, що представником юридичної особи, утвореної відповідно до законодавства іноземної держави, для цілей проведення державної реєстрації створення відокремленого підрозділу такої юридичної особи може бути виключно особа з числа спеціально визначених суб’єктів первинного фінансового моніторингу, які провадять свою діяльність одноособово.

- Поширюються вимоги щодо найменування, діяльності.

- Встановлюється плата 1 прожитковий мінімум для працездатних осіб – за державну реєстрацію відокремленого підрозділу юридичної особи, утвореної відповідно до законодавства іноземної держави (крім відокремленого підрозділу іноземної неурядової чи благодійної організації) та 0,3 прожиткового мінімуму для працездатних осіб - за державну реєстрацію змін.

- Керівники філій та представництв іноземної держави можуть діяти не на підставі довіреності, а на іншій підставі, передбаченій законодавством іноземної держави.

- Прописується порядок припинення таких філій, представництв (ліквідація, ліквідаційна комісія, ліквідатор, строки заявлення кредиторами вимог, порядок задоволення таких вимог та ін.).

ЗА - 271  голос народних депутатів України», — написав він.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області