Рада приняла за основу законопроект об упорядочении деятельности подразделений юрлица, созданного в соответствии с иностранным законодательством

18:17, 16 ноября 2022
Законопроектом регулируются вопросы регистрации, непосредственной деятельности и прекращения обособленных подразделений юридического лица, образованного в соответствии с законодательством иностранного государства.
Рада приняла за основу законопроект об упорядочении деятельности подразделений юрлица, созданного в соответствии с иностранным законодательством
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховная Рада Украины приняла за основу правительственный проект Закона о внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины относительно упорядочения деятельности обособленных подразделений юридического лица, созданного в соответствии с законодательством иностранного государства (№4482 от 10.12.2020). Об этом сообщил представитель правительства в Верховной Раде Тарас Мельничук.

«Законопроектом врегульовуються питання реєстрації, безпосередньої діяльності та припинення відокремлених підрозділів юридичної особи, утвореної відповідно до законодавства іноземної держави.

Основні положення законопроекту:

- Філії та представництва юридичної особи, утвореної відповідно до законодавства іноземної держави, підлягають державній реєстрації у порядку, встановленому законом (за тими ж правилами, що і державна реєстрація українських юридичних осіб, громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи).

- Дані включатимуться в ЄДР.

- Пропонується визначити, що представником юридичної особи, утвореної відповідно до законодавства іноземної держави, для цілей проведення державної реєстрації створення відокремленого підрозділу такої юридичної особи може бути виключно особа з числа спеціально визначених суб’єктів первинного фінансового моніторингу, які провадять свою діяльність одноособово.

- Поширюються вимоги щодо найменування, діяльності.

- Встановлюється плата 1 прожитковий мінімум для працездатних осіб – за державну реєстрацію відокремленого підрозділу юридичної особи, утвореної відповідно до законодавства іноземної держави (крім відокремленого підрозділу іноземної неурядової чи благодійної організації) та 0,3 прожиткового мінімуму для працездатних осіб - за державну реєстрацію змін.

- Керівники філій та представництв іноземної держави можуть діяти не на підставі довіреності, а на іншій підставі, передбаченій законодавством іноземної держави.

- Прописується порядок припинення таких філій, представництв (ліквідація, ліквідаційна комісія, ліквідатор, строки заявлення кредиторами вимог, порядок задоволення таких вимог та ін.).

ЗА - 271  голос народних депутатів України», — написал он.

Подписывайтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua, на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області