Євро-2024: як виглядає логотип чемпіонату та що про нього відомо

22:00, 28 травня 2024
Чемпіонат Європи з футболу-2024 розпочинається 14 червня та триватиме рівно місяць — до 14 липня.
Євро-2024: як виглядає логотип чемпіонату та що про нього відомо
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Цього літа відбудеться велике свято футболу, на якому візьме участь й Україна.

Чемпіонат Європи з футболу, також відомий як Євро, – це міжнародний футбольний турнір, який організовує УЄФА (Союз європейських футбольних асоціацій) раз на чотири роки.

Євро-2024 розпочинається 14 червня та триватиме рівно місяць — до 14 липня. Всі матчі відбудуться на 10 стадіонах Німеччини.

Офіційний логотип Євро-2024 презентували ще за три роки до старту турніру – у 2021 році під час церемонії на стадіоні Олімпіаштадіон у Берліні. Про це повідомляють «Факти-ICTV».

В основі логотипу Євро-2024 лежать прапори та кольори 55 національних асоціацій УЄФА, об’єднані у різних комбінаціях у формі даху Олімпіаштадіон.

Логотип Чемпіонату поєднує червоний, синій, жовтий, чорний, зелений та білий кольори.

У центрі емблеми помістили знаменитий трофей Анрі Делоне, який довкола огортають 24 кольорові смуги, що символізують 24 учасників фінальної частини чемпіонату Європи з футболу.

Як персонаж-талісман Євро-2024 був обраний плюшевий ведмідь Альберт. Талісман обраний, аби вшанувати  популярнк дитячу іграшку, плюшевого ведмедика, який, як кажуть, був винайдений в Німеччині на початку XX століття.

Розробкою та розвитком логотипу займалася креативна агенція VMLY&R Branding із Лісабона. Девіз турніру – Об’єднані футболом. Разом у самому серці Європи.

Як відомо, Євро-2024 відбудеться у таких німецьких містах: Берлін, Дортмунд, Кельн, Дюссельдорф, Франкфурт, Лейпциг, Гамбург, Штутгарт та Мюнхен. Востаннє Німеччина вже приймала чемпіонат Європи в 1988 році.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Катерина Широка
    Катерина Широка
    суддя Вищого антикорупційного суду