Найспекотніший день у світі: встановлено новий глобальний температурний рекорд

18:58, 23 липня 2024
Середня глобальна температура приземного повітря в неділю досягла 17,09 градусів за Цельсієм, що вище за попередній рекорд.
Найспекотніший день у світі: встановлено новий глобальний температурний рекорд
Фото: indiatoday.in
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Служба зміни клімату Європейського союзу «Copernicus» повідомила, що неділя, 21 липня, стала найспекотнішим днем ​​за всю історію спостережень (з 1940 року).

Середня глобальна температура повітря в неділю досягла 17,09 градусів за Цельсієм (62,76 за Фаренгейтом), що трохи вище попереднього рекорду, встановленого в липні минулого року, — 17,08 градусів за Цельсієм (62,74 за Фаренгейтом).

Вчені з Copernicus підтвердили, що рекорд середньої денної температури, встановлений минулого року, був побитий у неділю.

Минулого року цей рекорд оновлювався чотири дні поспіль — із 3 по 6 липня. Це сталося через зміну клімату, викликаного спалюванням викопного палива, що призвело до екстремальної спеки у Північній півкулі.

За даними Copernicus, кожен місяць з червня 2023 року – 13 місяців поспіль – вважається найспекотнішим на планеті з моменту початку спостережень порівняно з відповідним місяцем у попередні роки.

Деякі вчені припускають, що 2024 може перевершити 2023 і стати найспекотнішим роком з моменту початку спостережень.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Боровков
    Дмитро Боровков
    заступник голови Залізничного районного суду м. Львова