Independent: 10 засуджених за насильство над дітьми громадян Британії виїхало до Польщі під виглядом волонтерів для біженців

08:50, 22 липня 2022
За даними британської поліції, десять британських злочинців, засуджених за злочини, пов'язані з педофілією, вирушили до Польщі після початку війни в Україні під виглядом волонтерів.
Independent: 10 засуджених за насильство над дітьми громадян Британії виїхало до Польщі під виглядом волонтерів для біженців
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

21 липня у британському виданні Independent вийшла стаття під назвою "Британські педофіли їдуть до Польщі, щоб "націлитись на українських дітей-біженців". Аналогічний за змістом матеріал вийшов у Guardian.

«Злочинці на сексуальному ґрунті намагаються переслідувати українських дітей у таборах для біженців. Чиновники заявили, що засуджені педофіли повинні заявляти про свою судимість у країнах, які вони відвідують, але ми неминуче виявляємо, що це не так.

Британські педофіли їздили до Польщі, стверджуючи, що надають гуманітарну допомогу біженцям, які біжать з України, серед яких тисячі безпритульних дітей.

Національне агентство боротьби зі злочинністю (NCA) повідомило, що через шість тижнів після російського вторгнення в країну прибули 10 відомих злочинців на сексуальному ґрунті.

Усіх 10 чоловіків попросили залишити Польщу після співбесіди зі співробітниками імміграційної служби та правоохоронними органами, і британська влада працює над тим, щоб утримати інших від поїздок», - пише Independent.

"Для нас йдеться про те, щоб інформувати партнерів про те, що ці засуджені за злочини, пов'язані з сексом із дітьми, перебувають на їхній території з очевидних причин", - сказав представник NCA.

Є не менше 5000 безпритульних дітей, переміщених з України. Переконатись, що вони в безпеці, абсолютно необхідно.

"Зусилля в даний час зосереджені на запобіганні поїздкам сексуальних злочинців до Польщі або інших країн, якщо вони роблять їх не "з поважних причин".

Це питання входить до «всього спектру загроз, які виникли або посилилися внаслідок цього конфлікту» української війни, йдеться в повідомленні NCA.

До них відносяться сучасне рабство, торгівля людьми та організована імміграційна злочинність, яка зачіпає біженців.

 

За словами представника Національного агентства з боротьби зі злочинністю, злочинці мали поінформувати британську поліцію про свій намір вирушити в подорож і пред'явити обвинувальні вироки після прибуття, повідомляє Guardian.

У березні ООН заявила, що серед біженців, які залишили Україну, були сотні тисяч дітей, багато з яких були без супроводу або розлучені з членами сім'ї. Благодійні організації вздовж українсько-польського кордону висловили занепокоєння з приводу експлуатації та торгівлі людьми, оскільки жінки та діти, які рятуються від війни, стають мішенню підозрюваних сутенерів та секс-торговців.

Наприкінці травня The Guardian повідомила, що понад 500 українських дітей, які втекли від війни без батьків, застрягли в очікуванні по всій Європі після подання заявки на британську програму «Дома для України».

Раніше того ж місяця з'ясувалося, що уряд щосили намагався переселити сотні українців, які отримали візи за цією схемою, тому що люди, з якими вони повинні були залишитися, були непідхожими, пише Guardian.

Благодійні організації для біженців попереджали, що оскільки більшість біженців становлять жінки та діти, вони можуть стати мішенню.

 

Авторка Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Стадник
    Ігор Стадник
    заступник голови Вінницького апеляційного суду