Генсек ООН Антоніу Гутерреш: Людство перебуває «в одному непорозумінні» від ядерного знищення

14:12, 2 серпня 2022
Людство перебуває «в одному прорахунку від ядерного знищення», заявив Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш, - CNN.
Генсек ООН Антоніу Гутерреш: Людство перебуває «в одному непорозумінні» від ядерного знищення
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Людство знаходиться лише в одному прорахунку від ядерного знищення, цитує Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша CNN.

За словами Антоніу Гутерреша, геополітичні загрози наражають земну кулю на ядерну загрозу, небачену з часів холодної війни.

«Сьогодні людство відокремлює одне непорозуміння, один прорахунок від ядерного знищення», — сказав Гутерреш на відкритті конференції Організації Об'єднаних Націй з ядерного договору в її штаб-квартирі в Нью-Йорку.

У понеділок голова Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі та держсекретар США Ентоні Блінкен були серед відвідувачів 10-ої оглядової Конференції учасників Договору про нерозповсюдження ядерної зброї в Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку.

Гутерреш додав, що «геополітична напруженість досягає нового максимуму», а «діалог змінився недовірою».

«Держави шукають хибну безпеку, накопичуючи та витрачаючи сотні мільярдів доларів на зброю судного дня, якому немає місця на нашій планеті», - сказав він.

На даний час в арсеналах по всьому світу знаходиться близько 13 000 одиниць ядерної зброї, додав Гутерреш, назвавши вторгнення Росії в Україну та кризи на Близькому Сході та на Корейському півострові областями, де «гноїться» ядерний підтекст.

Він перерахував п'ять «сфер діяльності», які посідають центральне місце у договорі. Це включає тверду відданість зміцненню та підтвердженню 77-річної норми проти застосування ядерної зброї, роботу з ліквідації ядерної зброї, зняття напруженості на Близькому Сході та в Азії, просування мирного використання ядерних технологій для медичного та іншого використання та виконання всіх невиконаних зобов'язань по самому договору.

«Ми потребуємо Договору про нерозповсюдження ядерної зброї як ніколи. Ось чому ця оглядова конференція така важлива. Це можливість виробити заходи, які допоможуть уникнути неминучої катастрофи», – додав він.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Автор: Наталя Мамченко

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд