Україна скоротила споживання газу через війну з РФ у середньому на 40% - міністр

14:10, 4 серпня 2022
За словами міністра енергетики, через бойові дії споживання газу в Україні скоротилося у середньому на 40%, а місцями на 45%-50%.
Україна скоротила споживання газу через війну з РФ у середньому на 40% - міністр
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Україна скоротила споживання газу через війну з Росією у середньому на 40%, а в окремих регіонах і на 50%. Про це в ефірі телемарафону заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

«Через війну дуже сильно впало споживання газу. В середньому на 40%, а десь навіть 45% - 50%», - зазначив Галущенко.

Разом з тим, на запитання скільки газу потрібно накопичити в сховищах для стабільного проходження опалювального сезону, Герман Галущенко зауважив, що «ми прямуємо до максимальної цифри (19 мільярдів кубометрів)».

Герман Галущенко пояснив, що міністерство має намір створити запаси газу на випадок кризових ситуацій, коли він «може бути потрібний для виробництва електроенергії». В цьому контексті міністр навів приклад пошкодження залізниці через обстріл, що унеможливило вчасне постачання вугілля. «І нам довелося включати газову генерацію», - додав міністр.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у червні уряд заборонив експорт газу українського походження. Крім цього, урядовці зобов’язали НАК «Нафтогаз України» накопичити до початку опалювального сезону 19 мільярдів кубометрів. У самій компаній вважають, що достатньо буде і 15 мільярдів кубометрів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Автор: Ярослав Конощук

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном