РСУ: працівники апаратів судів дистанційно не завжди мають доступ до офіційного e-mail суду, куди приходить судова кореспонденція

11:16, 8 серпня 2022
Тому суди розглянуть можливість розміщення на офіційних сайтах суду альтернативних поштових адрес і номерів мобільних телефонів, через які учасники судових проваджень зможуть комунікувати з офісом судді за допомогою месенджерів.
РСУ: працівники апаратів судів дистанційно не завжди мають доступ до офіційного e-mail суду, куди приходить судова кореспонденція
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Рада суддів України 5 серпня рекомендувала судам розглянути можливість створення та розміщення на офіційних сайтах суду альтернативних поштових адрес, зареєстрованих на безпечних доменних іменах. Які доменні імена є безпечними, не уточнюється.

«Судам слід розглянути можливість розміщення на офіційних сайтах інформації про мобільні телефони, через які учасники судових проваджень зможуть комунікувати з судом (або офісом судді) за допомогою месенджерів, які дозволяють отримати інформацію про доставку відповідного повідомлення, процесуального документа та отримати інформацію про їх прочитання.

Крім того, в умовах активних бойових дій на окремих територіях України деякі працівники апаратів судів переводяться на дистанційну роботу, а при цьому не завжди є можливість доступу до офіційної адреси суду, через яку здійснюється прийом та надсилання судової кореспонденції.

Зважаючи на викладене, судам слід розглянути можливість створення та розміщення на офіційних сайтах суду альтернативних поштових адрес (зареєстрованих на безпечних доменних іменах)», - зазначено в рішенні РСУ.

Також ми повідомляли, що ДСА збирається закупити у Viber і WhatsApp послуги з повідомлення учасників судових справ.

Детальніше про «суд у смартфоні 2.0» можна прочитати за посиланням.

З рішенням РСУ можна ознайомитися за посиланням.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Автор: В'ячеслав Хрипун

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси