Кабмін скасував двотижневу самоізоляцію для осіб, які мали контакт з хворим на COVID-19

15:35, 22 серпня 2022
Згідно з рішенням уряду строк самоізоляції хворого на COVID-19, особи з підозрою на інфікування COVID-19 та особи, яка мала контакт із хворим на COVID-19, визначається на підставі галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я.
Кабмін скасував двотижневу самоізоляцію для осіб, які мали контакт з хворим на COVID-19
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів скасував двотижневу самоізоляцію для осіб, які мали контакт з хворим на COVID-19. Відповідне рішення закріплено постановою уряду № 928 від 19 серпня.

Вказаним документом внесено зміни до урядової постанови № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та передбачено, що строк самоізоляції хворого на COVID-19, особи з підозрою на інфікування COVID-19 та особи, яка мала контакт із хворим на COVID-19, визначається на підставі галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я.

При цьому виключено абзац другий пункту 9 названої постанови. Цей абзац передбачав, що: «Строк самоізоляції становить 14 днів для осіб, які мали контакт із хворим на COVID-19, крім осіб, передбачених абзацами третім - п’ятим пункту 7 цієї постанови (вакциновані, перехворіли за менше ніж півроку до контакту)».

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабмін продовжив карантин, який було запроваджено у зв’язку з COVID-19, до кінця року.

Автор: Ярослав Конощук

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси