Кабмін зобов’язав «Укргазвидобування» ще понад пів року продавати газ для населення по 7,2 грн/кубометр

12:06, 13 вересня 2022
Урядовці вирішили продовжити дію пільгової ціни на газ внутрішнього видобутку від державної компанії для постачання населенню та тепловикам.
Кабмін зобов’язав «Укргазвидобування» ще понад пів року продавати газ для населення по 7,2 грн/кубометр
Джерело фото: Уніан
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

НАК «Нафтогаз України» буде купувати газ внутрішнього видобутку від «Укргазвидобування» для постачання побутовим споживачам та виробникам теплової енергії за пільговою ціною до квітня 2023 року. Відповідне рішення закріплено постановою уряду №1017 від 10 вересня.

Вказаним документом внесено зміни до постанови уряду №222 від 6 березня «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу» та передбачено, що «із 1 травня по 30 квітня 2023 р. (включно) АТ “Укргазвидобування” та Державне акціонерне товариство “Чорноморнафтогаз” зобов’язані щомісяця здійснювати продаж природного газу власного видобутку (крім обсягів виробничо-технологічних витрат, обсягів, які використовуються для власних потреб АТ “Укргазвидобування” та Державного акціонерного товариства “Чорноморнафтогаз”, пов’язаних із видобутком, підготовкою до транспортування і транспортуванням природного газу, а також для виробництва скрапленого природного газу та стабільного бензину), а НАК “Нафтогаз України” - придбавати такий природний газ за ціною 7 240 гривень з урахуванням податку на додану вартість за 1 000 куб. метрів газу для формування ресурсу природного газу для побутових споживачів і виробників теплової енергії (шляхом подальшого забезпечення виконання ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг” зобов’язань із постачання обсягу та за довгостроковими контрактами з виробниками теплової енергії)».

Таким чином до кінця квітня «Укргазвидобування» буде продавати газ для подальшого його постачання населенню та тепловикам за фіксованою ціною.

До цього рішення строк купівлі газу за спецціною спливав 30 вересня 2022 року.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає мораторій на підвищення тарифів на тепло для населення. Також ухвалено документи щодо фіксації цін на газ та передбачено компенсатори для постачальників.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду