У Раді запропонували випускати чоловіків за кордон під щомісячний внесок 13 тисяч грн

17:38, 14 вересня 2022
Чоловіків можуть випускати за кордон під щомісячний внесок на ЗСУ, – законопроект зареєстровано у Раді.
У Раді запропонували випускати чоловіків за кордон під щомісячний внесок 13 тисяч грн
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Народний депутат від «Слуги народу» Георгій Мазурашу зареєстрував у Раді законопроект 8029 про внесення змін до Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» щодо порядку виїзду громадян за кордон в особливий період на умовах гарантованої фінансової підтримки Збройних Сил України.

Йдеться про гарантійний внесок для виїзду до державного банку у сумі 13 тис. грн.

Українець, який виїжджає за кордон, повинен буде давати письмове зобов'язання добровільно поповнювати цей рахунок за кожен місяць перебування за кордоном.

«Враховуючи критичну важливість підтримки громадян, які опинились у складних життєвих обставинах, зміцнення економіки (а отже і обороноздатності), сприяння покращенню фінансового забезпечення ЗСУ, і виникла необхідність унормувати можливість виїжджати під час воєнного стану «військовозобов’язаним» за кордон на умовах гарантованої підтримки ЗСУ. Зокрема, йдеться про:

- гарантійний внесок в державний банк в сумі 5 неоподаткованих мінімумів для працездатних громадян (станом на теперішній час це 13 тис. грн.), з якого щомісяця сума, яка дорівнює податкам з мінімальної зарплати (станом на тепер це 2697,5 = ЄСВ 22% - 1430,0 + ПДФО 18% - 1170,0 + військовий збір 1,5% - 97,5), буде перераховуватися на рахунок ЗСУ;
- письмове підтвердження добровільного обов’язку поповнювати цей рахунок (з внеском) щомісяця на ту ж суму податків з мінімалки і дозвіл звідти перераховувати щомісяця кошти на рахунок ЗСУ», - зазначає депутат у поясненнях.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді