Вища рада правосуддя хоче, щоб справи за її участю розглядав інший орган, а не Верховний Суд

12:52, 16 вересня 2022
Є навіть пропозиція передати спори за участю Ради правосуддя у Конституційний Суд.
Вища рада правосуддя хоче, щоб справи за її участю розглядав інший орган, а не Верховний Суд
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Вищій раді правосуддя виступили за те, щоб передати справи за участю Ради правосуддя для розгляду у інший орган, позбавивши Верховний Суд можливості перегляду рішень ВРП.

Як зазначив 16 вересня 2022 року в. о. голови Вищої ради правосуддя Віталій Саліхов, Рада правосуддя не погоджується з тим, що Верховний Суд нерідко дає оцінки як рішенням Ради правосуддя, так і діяльності ВРП в цілому.

«Це явний конфлікт, потрібно змінювати процедуру перегляду рішень Ради правосуддя”, - розповів Віталій Саліхов під час роботи X Міжнародного судово-правового форуму.

Як зазначив в. о. голови ВРП, зараз йде обговорення можливості передачі справ за участю Ради правосуддя навіть на розгляд Конституційного Суду України.

Нагадаємо, що за останні місяці діючі члени Ради правосуддя згенерували вже багато різноманітних ідей.

Так, у ВРП розповіли, що при призначенні на посади діючі судді повинні мати пріоритет перед кандидатами на посаду судді.

Крім того, ВРП запропонувала скоротити строки можливого притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності з 3 до 1 року з дня скоєння провини.

А ще раніше у Раді правосуддя було запропоновано зробити скарги на суддів платними, а подавати їх до ВРП лише через адвоката.

Також, у Раді правосуддя виступили проти відрядження суддів місцевих судів до апеляційних судів без конкурсу.

Автор: В'ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд