Рада підтримала законопроєкт про добровільний військовий облік для жінок

15:28, 21 вересня 2022
Передбачається, що жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, за власним бажанням можуть бути взяті на військовий облік. Для жінок-медиків взяття на військовий облік обов’язкове.
Рада підтримала законопроєкт про добровільний військовий облік для жінок
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт №6482 про внесення змін до статті 1 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», який передбачає добровільне взяття на військовий облік для переважної більшості жінок. За відповідне рішення проголосували 267 народних депутатів.

Законопроєктом пропонується визначити, що жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, за власним бажанням можуть бути взяті на військовий облік військовозобов’язаних.

Разом з тим, жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з медичною діяльністю, беруться на військовий облік як військовозобов’язані.

Як раніше повідомляла «Судово-юридична газета», Міноборони України перенесло початок обов'язкового взяття жінок на військовий облік з 1 жовтня 2022 року на 1 жовтня 2023 року.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді