У 2022 році кількість безробітних може сягнути 5 мільйонів осіб – проєкт бюджету

13:43, 23 вересня 2022
Зазначається, що загальне скорочення кількості зайнятих осіб за підсумком всіх факторів за 2022 рік може досягти 5,0 млн осіб, а зростання рівня безробіття може досягти 30 відсотків.
У 2022 році кількість безробітних може сягнути 5 мільйонів осіб – проєкт бюджету
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У 2022 році кількість безробітних в Україні може сягнути 5 мільйонів осіб. Про це йдеться у матеріалах до проєкту бюджету на 2023 рік.

Зазначається, що за оцінками Міжнародної організації праці, в умовах поточних воєнних дій станом на початок квітня порівняно з довоєнним періодом вже було втрачено 4,8 млн робочих місць, що складає близько 30 % від всіх робочих місць країни. За оцінками Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України, повністю закрито 2 млн робочих місць.

«Також спостерігається тенденція щодо збільшення працюючих, яких відправлено у вимушені відпустки (за даними Пенсійного фонду, у відпустці без збереження заробітної плати у березні перебували 1437,4 тисячі застрахованих осіб, що у 2,2 разу більше, ніж у лютому). Також відбулося зменшення зайнятих за рахунок тих, хто виїхав за кордон, та вимушено незайнятих осіб внаслідок бойових дій та окупації окремих областей», - наголошується у додатку до проєкту державного бюджету.

В уряді прогнозують, що «загальне скорочення кількості зайнятих осіб за підсумком всіх факторів за 2022 рік може досягти 5,0 млн осіб, а зростання рівня безробіття може досягти 30 відсотків. Тому у другому півріччі 2022 року та у 2023 році слід очікувати зменшення надходжень єдиного внеску та податку на доходи фізичних осіб у зв’язку із зниженням зайнятості населення».

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада ухвалила закон, яким переглянула розмір допомоги по безробіттю та страховий стаж для її отримання.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду