Комітет ВР підтримав законопроєкт про дозвіл військовослужбовцям під час війни йти у відпустку без пояснення причин

11:01, 17 жовтня 2022
Пропонується передбачити відпустку для військових під час воєнного стану тривалістю до 10 днів без врахування часу, необхідного для проїзду в межах України, однак не більше 2 діб, та без пояснення причин для відпустки в залежності від оперативної ситуації та за рішенням командира.
Комітет ВР підтримав законопроєкт про дозвіл військовослужбовцям під час війни йти у відпустку без пояснення причин
Джерело фото: kyiv.tax.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони рекомендує депутатам схвалити у першому читанні законопроєкт №8081 авторства групи  нардепів від фракції «Слуга народу», серед яких Мар’яна Безугла та Євгенія Кравчук про внесення зміни до пункту 18 статті 10-1 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" щодо надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану, яким пропонується надавати під час воєнного стану військовослужбовцям десятиденну відпустку.

За словами однієї з авторів ініціативи, нардепа Мар’яни Безуглої, пропонується передбачити відпустку для військових під час воєнного стану тривалістю до 10 днів без врахування часу, необхідного для проїзду в межах України, однак не більше 2 діб, та без пояснення причин для відпустки.

Вочевидь відпустка буде надаватися за рішенням командира.

«Якими «порціями» використати час, коли, — це залежить від оперативної обстановки, рішення командира і має бути організовано так, щоб не послабити боєздатність підрозділу», - зауважила депутат.

Чинне законодавство передбачає, що в особливий період під час дії воєнного стану військовослужбовцям можуть надаватися відпустки за сімейними обставинами та з інших поважних причин із збереженням грошового забезпечення тривалістю не більш як 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що «перемога України у війні з РФ не буде фіналом».

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Катерина Широка
    Катерина Широка
    суддя Вищого антикорупційного суду