Нацкомісія хоче підвищити плату за ліцензії для мобільних операторів

12:56, 17 жовтня 2022
Пропонується підвищити на величину інфляції плату за ліцензії для операторів.
Нацкомісія хоче підвищити плату за ліцензії для мобільних операторів
Фото: zoda.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку, подала на погодження до Державної регуляторної служби проєкт постанови Кабінету Міністрів «Про розміри плати за видачу, переоформлення, продовження строку дії ліцензії на користування радіочастотним спектром», яким пропонується підвищити плату за переоформлення, продовження строку дії ліцензії, зокрема для мобільних операторів.

Як зазначається у пояснювальній записці, розмір плати за переоформлення, продовження строку дії ліцензії, зокрема для мобільних операторів, не переглядався з 2020 року.

«Враховуючи індекс інфляції, який за період 2020-2021 роки склав 111,33 % для фіксованого звʼязку та 111,36 % для мобільного звʼязку, та те, що наразі відсутній нормативно правовий акт, що встановлює розміри плати за видачу, переоформлення, продовження строку дії ліцензії на користування радіочастотним спектром (хоча за даними сайту «Законодавство України» відповідна постанова є чинною) НКЕК, на виконання вимог Закону України «Про електронні комунікації», розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України «Про розміри плати за видачу, переоформлення, продовження строку дії ліцензії на користування радіочастотним спектром», - зазначається у записці.

У нацкомісії також додають, що у разі ухвалення проєкту постанови до Державного бюджету України у поточному році «відновляться надходження за видачу, переоформлення та продовження строку дії ліцензій на користування радіочастотним спектром (по коду бюджетної класифікації 22011400) та у 2023 році - за надання права на користування радіочастотним спектром у кількох діапазонах радіочастот для стільникового радіозв’язку може надійти близько 1 млрд грн.

Згідно з запропонованим проєктом постанови вартість переоформлення ліцензій і надалі буде залежати від регіону і зросте на понад 10%.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховний Суд переглянув справу про анулювання ліцензії на виробництво і торгівлю пальним та нагадав про критерії обґрунтованості судового рішення.

Автор: Ярослав Конощук

ідписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду