Пішоходів та працівників дорожніх служб хочуть зобов’язати носити світлоповертальні елементи на одязі в темну пору доби

09:00, 31 жовтня 2022
У Верховній Раді пропонують новий варіант боротьби з дорожньо-транспортними пригодами.
Пішоходів та працівників дорожніх служб хочуть зобов’язати носити світлоповертальні елементи на одязі в темну пору доби
Фото: freeradio.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Пішоходів та працівників дорожніх служб в умовах недостатньої видимості хочуть зобов’язати носити світлоповертальні елементи.

Відповідний законопроект № 8155 був зареєстрований у парламенті 26 жовтня 2022 року.

Як зазначив ініціатор законопроекту, наразі є вимога позначати місця виконання робіт, місця, де залишено на дорозі, вулиці, залізничному переїзді машини і механізми, будівельні матеріали тощо, відповідними дорожніми знаками, огороджувальними і направляючими засобами, а в темний час доби і при тумані - сигнальними вогнями, передбаченими діючими нормами.

Однак, в той же час, Закон «Про дорожній рух» не містить відповідної вимоги щодо безпосередньо працівників дорожніх служб, які працюють в умовах недостатньої видимості в темну пору доби.

Відповідно, працівників дорожніх служб, які працюють в темну пору доби або в умовах недостатньої видимості, пропонують забезпечити світлоповертальними елементами (стрічками, наклейками, жилетами) на одязі або спеціальним одягом з відповідними елементами.

Крім того, законопроект пропонує зобов’язати пішоходів у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості рухатися проїзною частиною чи узбіччям, використовуючи світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи.

На думку ініціатора законопроекту, запропоновані зміни у Закон «Про дорожній рух», дозволять зменшити кількість дорожньо-транспортних пригод в Україні в темний час доби.

Нагадаємо, що патрульна поліція раніше повідомила про те, що відключення електроенергії у темний час доби призвели до збільшення ДТП з великою кількістю постраждалих.

Автор В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду