Зеленський підписав закон про заборону продажу рецептурних ліків без рецепта

11:29, 8 листопада 2022
Згідно з законом забороняється відпуск ліків без рецепта або за рецептом, термін дії якого закінчився. Однак закон набуває чинності через 3 місяці після скасування воєнного стану.
Зеленський підписав закон про заборону продажу рецептурних ліків без рецепта
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом законопроєкт №7444 про внесення змін до деяких законів України щодо посилення контролю за відпуском лікарських засобів, яким встановлюється заборона на продаж рецептурних ліків без рецептів через три місяці після завершення воєнного стану. Документ вже опубліковано у парламентській газеті «Голос України».

Підписаним законом внесено зміни до статті 21 Закону «Про лікарські засоби» та передбачено заборону здійснювати реалізацію (відпуск) громадянам лікарських засобів, що реалізуються (відпускаються) згідно з вимогами законодавства за рецептом лікаря, з порушенням встановленого порядку, у тому числі без рецепта, за рецептом, який виписаний з порушенням вимог законодавства та/або у якого закінчився строк дії (недійсним рецептом).

Змінами до статті 27 Закону «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори» парламентарі встановили заборону «здійснювати роздрібну реалізацію (відпуск) фізичним особам таких наркотичних засобів і психотропних речовин у встановлених законодавством випадках без рецепта, за рецептом, який виписаний з порушенням вимог законодавства та/або у якого закінчився строк дії (недійсним рецептом), або з порушенням встановленого законодавством порядку відпуску лікарських засобів».

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у МОЗ відповіли, чи можна отримати е-рецепт на наркотичні (психотропні) ліки дистанційно.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду